Tryghed, trivsel og samvær - en del af bæredygtigt byggeri

09-02-2021

af Loa Benedikte Theibel

Bæredygtigt byggeri forudsætter helhedstænkning og tidlig indsats. Bæredygtighed kan ikke ”drysses” på det enkelte byggeprojekt til sidst, men er velintegreret i byggeriets processer, værktøjer og metoder.

Det ved vi hos AAB Silkeborg. Derfor har vores erfarne projektleder Allan Oldenburg taget en ”bæredygtig uddannelse” og er blevet certificeret rådgiver i bæredygtigt byggeri (CRBB).

Allan Oldenburg Certificeret Raadgiver I Baeredygtigt Byggeri

Uddannelsen har fokus på viden, begreber og metoder til at skabe mere bæredygtigt byggeri. Hos AAB Silkeborg ønsker vi at bygge mere bæredygtigt, men det er vigtigt at vi taler om, hvad der er bæredygtigt. Der findes efterhånden mange certificeringsordninger og modeller, der alle beskriver deres egen ”formel” på bæredygtigt byggeri. De leder ikke alle i samme retning eller til samme resultat. I dialog med beboerne skal vi beskrive ønsker og krav og på den baggrund vælge den rigtige proces eller metode. Det gælder både ved renovering og nybyggeri.

De fleste vil nok tænke på mindre forurening eller energiforbrug, når vi nævner bæredygtigt byggeri. Men fokusområderne kan også være bedre indeklima, mere tryghed, trivsel og samvær eller flere grønne udeområder.

Helt aktuelt arbejder vi med at planlægge renoveringen af afdeling 25 på Arendalsvej. I denne afdeling bruger vi nogle af FN’s Verdensmål som styringsværktøj. Verdensmålene er i disse år udgangspunkt for det strategiske arbejde i AAB Silkeborg. Jeg glæder mig til i samarbejdet med beboerne og til at bringe mine nye uddannelse i spil. Fokusområderne i vores afdeling 25 er blandt andet bedre indeklima og genanvendelse af byggematerialer som vinduer, stål og beton. Uddannelsen har givet mig viden til at planlægge og prioritere, så AAB Silkeborg kan få mere bæredygtige byggeprojekter i fremtiden, udtaler Projektleder Allan Oldenburg.

 

AAB Silkeborg ønsker Allan et stort tillykke med velbestået uddannelse!

Afdeling 25 Arendalsvej Certificeret Raadgiver Baeredygtigt Byggeri