Fuld gang i Alderslyst Action

10-08-2018

Af Johanne Daugaard Løkke

Solen brager ned over pladsen ved Kejlstrupvej 51, hvor Alderslyst Action finder sted med masser af aktiviteter for børn og unge i Silkeborg fra 7. -11 august 2018.

Det er torsdag – omdøbt til Thorsdag – fordi temaet denne dag er vikinger. En stor gruppe børn er ved at lege ”Mimers Brønd”, en leg hvor det gælder om ikke at falde ned i ”brønden” i form af en cirkel af tov. De to vikinger Olm og Bjarni fortæller, at Odin ofrede sit ene øje i Mimers Brønd. I legen handler det om at ”ofre” de andre børn ved at skubbe dem ned i Mimers Brønd. Bagefter er der tovtrækning: børnene mod vikingerne. 

 I teltet er andre børn ved at få malet tatoveringer, som i dagens anledning er med vikingetema. I krigerskolen kan børnene lære at kæmpe som rigtige vikinger.

To håndboldspiller fra BSV kigger forbi - og så er der rift om autograferne. Mange glade børn viser stolt deres autografer frem, og flere får selfies med de to spilere. Bagefter prøver de to håndboldspiller kræfter med vikingelegen ”Fød en Bjørn”, hvor DJ Sim skal kæmpe sig fri fra de to stærke håndboldspillere.

 Lokale ildsjæle står bag den årlige kulturfest, der dagligt trækker omkring 500 børn og unge. Der er masser af gratis aktiviteter på pladsen. Der er blandet andet besøg af politi og brandvæsen, udendørs træning, fodboldturnering, hoppeborg og kreativt værksted.

Der er mellem 20-30 frivillige tilknyttet Alderslyst Action og flere af dem bruger deres ferie på at medvirke til gennemførelsen af den store kulturfest.

Se flere billeder på vores facebookside 

IMG 1981IMG 1974

IMG 1988

IMG 1993

 

IMG 2011

IMG 2014

IMG 2045