AAB Silkeborg bygger nyt spændende boligområde i Sydbyen

20-12-2016

af Loa Benedikte Theibel

AAB Silkeborg har netop fået de endelige myndighedsgodkendelser/byggetilladelser af Silkeborg kommune til opførelse af 76 attraktive boliger i Sydbyen.
Nedbrydningen af det eksisterende byggeri på grunden (som er ca. 8000 kvm.) er godt i gang og det går hurtigt. Grunden har blandt andet været hjemsted for ”Solar-bygningen” som i de seneste år har huset Region Midtjyllands hjælpemiddeldepot. Desuden har PV trælast været at finde på grunden siden 1980.

IMG 1291

Projektet
Det forventes at de første 16 boliger placeret på 1. sal ovenpå den tidligere ”Solar-bygning” påbegyndes i uge 7 (2017). Bygningen skal også huse en Rema 1000 i stueetagen. Boligerne forventes at stå klar til indflytning i løbet af sommeren 2017. Det bliver 3-rums boliger beliggende Lyngbygade 54, nr. 1-16.

Der forventes byggeopstart i løbet af uge 8 på de resterende 60 boliger (fordelt på 4 boligblokke). Disse får adresse på Svendsgade som er en ny gade der etableres i forbindelse med det nye boligområde). Boligerne forventes klar til indflytning i løbet af 2018.     

Under den ene boligblok etableres en stor kælder med depotrum til hver bolig. Der kommer elevator i alle boligblokkene, LED belysning i terræn, opgange, entré og badeværelser. Der bliver desuden etableret ventilationssystem med varmeregulering samt gulvvarme i boligerne.

 

Et højt arkitektonisk niveau og spændende løsninger
Det nye boligområde i Sydbyen får i særdeleshed et stærkt arkitektonisk udtryk.

Sydbyen

”Noget af det sublime ved dette projekt er, at vi som boligorganisation har været med til at sætte barren højt for projektet, hvad angår det arkitektoniske udtryk, de byggetekniske og installationsmæssige områder. Altanerne bliver eksempelvis udført i rødlig stål som matcher området og hele den visuelle linje som har været prioriteret fra starten af projektet,” udtaler projektleder hos AAB Silkeborg Silas Stauning-Haargaard.

Hvad angår den byggetekniske fokusering kan nævnes at der bliver felter med mønstermurværk, hvor murstenene får en differentieret placering. Der bliver også lavet det såkaldte standerskifte, hvor mursten bliver muret på højkant. Begge ting er med til at give et særpræget og spændende facadeudtryk.   

En anden interessant vinkel i projektet er, at der i 1 af boligblokkene er mulighed for skalérbare lejligheder. 7 stk. 3 rums boliger kan laves til 4 rums boliger inden indflytning og 4 stk.  4 rums boliger kan laves til 5 rums boliger inden indflytning, hvis de nye beboere ønsker det. Byggefirmaet JFP (Jørgen Friis Poulsen) A/S bygger også boliger på grunden.

Attraktivt område for børnefamilier
Sydbyen i Silkeborg er sin egen lille bydel og betragtes som et attraktivt område, der ligger i gåafstand til Silkeborg centrum og kollektive transportmuligheder samt inden for egne rækker har adgang til rekreative områder som park og sø. Lokalområdet er kendetegnet ved at rumme en række institutioner, herunder børneinstitutioner og skole samt et væld af forskellige foreninger. Der er mange forskellige beboergrupper i Sydbyen og i det nærmeste område omkring det nye byggeri.

Det er AABs ambition at skabe et byggeri, der danner gode rammer for de kommende beboeres liv. Derfor vil AAB forsøge at sikre, at området hænger sammen, så beboerne trives og dermed er med til at tage vare på byggeriet og bo der i mange år. AAB bestræber sig, på at de almene boliger skal tiltrække nye målgrupper til lokalområdet og vi har særligt fokus på børnefamilier.


AAB Silkeborg har allerede haft mange af henvendelser fra interesserede familier. Sydbyen er populær og mange børnefamilier vægter højt, at der i Sydbyen netop er et rigt foreningsliv, daginstitutioner og at området er tæt på byen. I forbindelse med projektet har AAB Silkeborg i samarbejde med Teknologisk Institut udarbejdet en rapport over den demografiske sammensætning i Sydbyen, hvor relevante interessenter blev hørt vedr. projektet.       

 

For yderligere spørgsmål vedrørende projektet kontakt:
projektleder Silas Stauning Haargaard, tlf. 51 39 32 99.

For spørgsmål vedrørende udlejning, kontakt:
teamleder udlejning Helle Winge Hansen, tlf. 87 22 72 56.

 

Læs mere om projektet:
Sydbyen1

 

Før og nu billeder: 

IMG 1127

 

IMG 1309

 

 

Flere billeder:

 

IMG 1291