”Jeg prøver, så godt jeg kan” – en elev fortæller

15-10-2015

af Loa Benedikte Theibel

Jakob Elev 1

19 årige Jakob Thomsen startede 1. juli 2015 i lære som ejendomsserviceteknikker hos AAB Silkeborg

Elsker frisk luft 
Pt. er Jakob tilknyttet driftsområdet i Dybkær, han har også været 3 uger i driftsområde Nørrevang – Syd og det er planen at han også skal på Århusbakken, således at han kommer rundt i alle tre driftsområder. I Dybkær er det primært Michael Engelbrecht og Niels Thygesen som Jakob går sammen med, to garvede herrer udi vedligehold og pleje af grønne arealer. ”Det har det været en stor omvæltning at skulle fra skolebænken og ud i praktik. Det er noget helt andet, men bestemt noget jeg befinder mig godt med, jeg elsker frisk luft og fysisk arbejde”, siger Jakob.

Jakob fortæller at han er ekstra glad for lærepladsen hos AAB Silkeborg, da det for tiden er ret svært at finde en læreplads. Han har ikke været i gang så længe, så der er stadig meget som er nyt.

 

Bedstemors græsplæne
Jakob er et grønt menneske, ikke kun aldersmæssigt i kraft af sine blot 19 somre, men i allerhøjeste grad et passioneret menneske med stor interesse for pleje og vedligeholdelse af grønne arealer. Denne interesse er ikke en nyopstået interesse. Lige siden Jakob som 11 årig første gang fik lov at slå græs hos sine bedsteforældre, har han elsket det. At se resultatet af en færdigslået plæne er ifølge Jakob skønt og ”at man så har fået frisk luft samtidigt et jo bare et kæmpe plus”, som han udtrykker det. 

 

Hjælpe hinanden
Det sociale aspekt er noget der fylder meget hos Jakob; ”Det er vigtigt, at vi kan hjælpe hinanden, både fagligt og socialt”, ”så får alle det meget bedre” påpeger han. Jakob syntes det er fedt at kunne lære noget og omvendt som elev at kunne se tingene med andre briller og på den måde være med at skabe et frisk pust i arbejdsdagen.

 

IMG 0805
IMG 0826
IMG 0822